Chocolade stick klaarmaken met melk
Hoe doe je dat nu precies? In de kerstpakketten van 2021 zitten vaak chocolademelk sticks met lepel. Maar hoe kan je het precies klaarmaken? Wij leggen graag uit hoe je een chocolade stokje klaarmaakt.
Stap 1) Warm een kop melk op. Dit mag halfvolle of volle melk zijn.
Opwarmen kan in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Tip: Melk opschuimen met een stoompijpje kan ook.
Stap 2) Nu de kop melk opgewarmd is kan je de chocoladestick eraan toevoegen.
Wacht 2 minuten en roer goed.
Klaar! Je eigen kop chocolademelk is nu klaar. Geniet ervan en vergeet de slagroom niet!
Chocolade stick klaarmaken met kokend water?
Dat kan wel. Maar wij raden het qua smaak af. Met melk is de chocolademelk net wat lekkerder en wat romiger.
Uiteraard kan je het wel eens proberen.
Ook genieten van een heerlijke winterse chocomel? Bestel dan 1 van onze kerstpakketten.

Leuk weetje: De oorsprong van cacao
De oorsprong van chocolade gaat uiteindelijk om de cacao zelf. Vermoedelijk was dit ergens rond het jaar 1200 in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. De eerste cacaobonen werden tot een soort chocolade drankje gemixt voor geneeskundige doeleinden.Verder is natuurlijk een andere vraag: hoe komt de chocolade zo mooi om het stokje?
Dat gebeurd in de fabriek waar de chocolade vloeibaar is en zo kan het stokje of de lepel van hout er makkelijk ingedrukt worden. Als de chocolade is afgekoeld en minder vloeibaar is geworden is de chocoladestick klaar!